Hunajaglaseeratut juurekset
Julkaistu
Syksyllä kaikki juurekset ovat parhaimmillaan, tarjoile niitä usein! Glaseeraa hunajalla vaihtelun vuoksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 porkkanaa
- 150 g lanttua
- 150 g juuriselleriä
- vettä ja suolaa
- 2 punasipulia
- rapsiöljyä
- 3-4 rkl hunajaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 punainen omena
- rucolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi juurekset paksusti. Keitä niitä n. 5 minuuttia kevyesti suolatussa vedessä, valuta. Lohko omenat.
2. Paista juurekset ja sipuli melkein pehmeiksi öljyssä. Lisää omenalohkot ja paista vielä hetki.
3. Lisää hunaja, mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele viimeiseksi päälle rucolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka