Juustokeksikakku
Tämän kakun pohjan voi tehdä maun mukaan joko kauramuro- tai suklaamurotaikinasta. Täytteenä on sitruunainen tuorejuustoseos, johon lisätään mausteeksi suklaarusinoita. Myös rommissa liotetut rusinat sopivat tähän hyvin (katso reseptin lopussa oleva vinkki).
Ainekset
- Noin 10 palaa
Keksikakkupohja
- 1 pkt kauramuro- tai cookies suklaamurotaikinaa
Täyte
- 4 liivatelehteä
- n.1 dl mangososetta (esim. 125 g vauvanruokapurkki)
- 100 g sitruunatuorejuustoa
- 2 dl suklaarusinoita
- ½ dl sitruunamehua tai likööriä
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sokeria
- 2 dl kevyt vispikermaa (rasvaa 20 %)
Päälle
- 50 g valkosuklaarouhetta
- 1-2 limettiä tai sitruunaa
Valmistusohje
Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10-15 minuuttia, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna mangosose kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen. Lisää seokseen tuorejuusto ja sitruunamehu. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Yhdistä siihen varovasti juustomangoseos sekä suklaarusinat.
Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua limettiviipalein ja valkosuklaalastuin sekä halutessasi suklaarusinoin.
VINKKI: Käytä suklaarusinoiden tilalla rommirusinoita: liota 3 dl rusinoita vajaassa 1 dl:ssa rommia vähintään tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"