Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipulihauki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Oletko vihdoin onnistunut saamaan hauen koukkuun? Perkaa kala niin nopeasti kuin mahdollista ja anna sen sitten levätä kylmässä 1-2 vuorokautta ennen valmistusta. Parhaat hauet painavat yhdestä noin puoleentoista kiloon. Isompien lihasta tulee helposti kuivahkoa.

Neljälle

  • 1 ½ kg hauki
  • 20 valkosipulinkynttä
  • 25 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • raastettua piparjuurta
  • hienonnettua, kovaksi keitettyä kananmunaa
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Hiero haukeen kunnolla suolaa ja pippuria, myös kalan sisään. Täytä hauki valkosipulinkynsillä ja laita kala sitten voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Lisää ylijääneet valkosipulinkynnet vuokaan. Höylää kalan päälle voi juustohöylällä.

2. Paista haukea 1-1 ½ tuntia uunissa. Kokeile haarukalla, kun liha irtoaa ruodoista kunnolla, se on valmis. Tarjoile heti raastetun piparjuuren, hienonnetun kananmunan ja keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala