Valkosipulihauki
Oletko vihdoin onnistunut saamaan hauen koukkuun? Perkaa kala niin nopeasti kuin mahdollista ja anna sen sitten levätä kylmässä 1-2 vuorokautta ennen valmistusta. Parhaat hauet painavat yhdestä noin puoleentoista kiloon. Isompien lihasta tulee helposti kuivahkoa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 ½ kg hauki
- 20 valkosipulinkynttä
- 25 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- raastettua piparjuurta
- hienonnettua, kovaksi keitettyä kananmunaa
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Hiero haukeen kunnolla suolaa ja pippuria, myös kalan sisään. Täytä hauki valkosipulinkynsillä ja laita kala sitten voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Lisää ylijääneet valkosipulinkynnet vuokaan. Höylää kalan päälle voi juustohöylällä.
2. Paista haukea 1-1 ½ tuntia uunissa. Kokeile haarukalla, kun liha irtoaa ruodoista kunnolla, se on valmis. Tarjoile heti raastetun piparjuuren, hienonnetun kananmunan ja keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku