Uuniturskaa katkarapujen ja munan kera
Tässäpä hyvä ja nopeatekoinen arkiruoka. Nyt kannattaa sijoittaa tuoreeseen turskaan, tuoreisiin katkarapuihin ja aitoon voihin.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
4 hengelle
- 1,2 kg turskafileetä nahkoineen
- 1 dl hienonnettuja katkarapuja
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa silputtuna
- 25 g sulatettua voita
- 1 tillinoksa
- 8 keskisuurta perunaa
- öljyä uunipannulle, karkeaa suolaa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Voitele uunipannu öljyllä, aseta turskafilee nahka alaspäin pannulle ja sirottele kalan päälle hieman karkeata suolaa. Laita kala uuniin ja anna olla siellä n. 20 minuuttia riippuen kalan paksuudesta.
2. Keitä perunat kypsiksi. Lämmitä katkarapuhake, munasilppu ja hienonnettu tilli miedolla lämmöllä voisulassa.
3. Käännä turskafileet lautasille nahkapuoli ylöspäin ja vedä nahka varovasti irti. Tarjoile fileet katkarapu-munahakkeen ja höyryävien perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"