Kumara hauki
Kun hauki keitetään kokonaisena suomuineen, maku kehittyy parhaimmaksi. Ruokalajin nimi ei tarkoita sitä, että ruoka valmistettaisiin vanhuuden kumartamasta kalasta. Nimi tulee siitä, että kun hauki päineen pyrstöineen keitetään ahtaassa kattilassa, siitä tulee väkisinkin käyristynyt, kumara.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 ½ kg (noin) kokonainen hauki
- vettä
- suolaa
Tarjoiluun
- tuoretta piparjuuriraastetta
- kirkastettua voita
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Puhdista ja huuhtele hauki. Raaputa pois selkäruodon vieressä oleva verihyytymältä näyttävä munuainen. Leikkaa pois kidukset, mutta jätä pää paikoilleen. Pane hauki jääkaappiin yön yli.
2. Nosta hauki kattilaan kylmään, vähäsuolaiseen veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 8-12 minuuttia riippuen hauen koosta. Nosta kattila liedeltä ja anna kalan vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.
3. Tarjoile hauki keitettyjen perunoiden, vastaraastetun piparjuuren ja kirkastetun voin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku