Keitettyä haukea piparjuuren ja kirkastetun voin kera
Fantastisen maukas klassikko. Jos pelkäät ruotoja, voit pyytää saada kalan fileoituna, silloin keittoaika on paljon lyhyempi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 hauki, noin 1 ½ kg
- 1 ½ rkl suolaa per litra vettä
- 1 pieni keltasipuli
- ½ sitruuna, viipaleina
- muutama tillin- tai persiljanoksa
Lisukkeeksi
- vastaraastettua piparjuurta
- 75 g kirkastettua voita
Valmistusohje
1. Perkaa ja suomusta hauki. Kuumenna vettä ja suolaa kiehuvaksi sipulin ja sitruunan sekä tillin tai persiljan kanssa. Lisää kala kattilaan ja keitä se hiljalleen valmiiksi miedolla lämmöllä, n. 20 minuuttia. Lihan tulee olla täysin valkeaa selkäruodon kohdalla, kun kala on kypsää.
2. Nosta kala varoen kattilasta, laita se vadille. Tarjoile keitettyjen perunoiden, raastetun piparjuuren ja kirkastetun voin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka