Uunissa paistettu kokonainen hauki

Kun olet pyydystänyt sopivankokoisen hauen, voit paistaa sen uunissa. Tilkka kermaa tekee ihmeitä maulle.

Neljälle

  • 1-1 ½ kg haukea
  • 2 tl suolaa
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suomusta, perkaa ja huuhtele hauki, jätä pää paikoilleen, mutta poista kidukset. Hiero kalaan suolaa ja sitruunamehua. Tee kalaan pieniä viiltoja veitsellä.

2. Laita kala voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja viimeistele voinokareilla.

3. Paista uunissa n. 15 minuuttia. Kaada päälle kerma ja valele kalaa usein. Kun kalanliha on valkeaa läpikotaisin ja evät irtoavat helposti, hauki on valmis.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.