Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunissa paistettu kokonainen hauki

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun olet pyydystänyt sopivankokoisen hauen, voit paistaa sen uunissa. Tilkka kermaa tekee ihmeitä maulle.

Neljälle

  • 1-1 ½ kg haukea
  • 2 tl suolaa
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suomusta, perkaa ja huuhtele hauki, jätä pää paikoilleen, mutta poista kidukset. Hiero kalaan suolaa ja sitruunamehua. Tee kalaan pieniä viiltoja veitsellä.

2. Laita kala voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle korppujauhoja ja viimeistele voinokareilla.

3. Paista uunissa n. 15 minuuttia. Kaada päälle kerma ja valele kalaa usein. Kun kalanliha on valkeaa läpikotaisin ja evät irtoavat helposti, hauki on valmis.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala