Valkosipulinen latva-artisokkasalaatti
Tähän salaattiin sopivat varsinkin säilötyt latva-artisokanpohjat. Kun niitä marinoidaan yön yli, valkosipulin ja sitruunan vastustamattomat aromit pääsevät oikeuksiinsa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
6 annosta
- 2 purkkia latva-artisokanpohjia
- salaattia, eri lajeja
- 1 tomaatti
- nippu persiljaa
Marinadi
- ½ rkl hienonnettua sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Valuta artisokanpohjat lävikössä. Hienonna sipuli, purista sitruuna mehuksi ja kuori valkosipulinkynsi. Sekoita hienonnettu sipuli ja sitruunamehu ja puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää öljy. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla pippurilla.
2. Siirrä valutetut artisokanpohjat kulhoon ja kaada päälle marinadi. Peitä foliolla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Huuhtele salaatit ja irrota lehdet. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja hienonna persilja. Jaa salaatinlehdet ja tomaattilohkot 6 lautaselle. Asettele päälle artisokanpohjat. Ripottele pinnalle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku