Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Yrttimarinoitu perunasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voit lisätä tähän salaattiin latva-artisokan pohjia, papuja, parsakaalia tai kukkakaalia, jos haluat siitä vielä ruokaisampaa. Maukkainta salaatista tulee, kun käytät uusia perunoita.

Neljälle

  • 1 kg perunoita
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia
  • ½ kesäkurpitsa
  • 4 vihreää parsaa
  • 100 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Pese harjalla perunat perusteellisesti. Keitä ne kevyesti suolatussa vedessä. Keitä niin ikään parsat ja sokeriherneet. Leikkaa kesäkurpitsa leveiksi suikaleiksi.

2. Kuori sipuli ja porkkana, kuutioi ne ja kuullota kuutiot öljyssä. Lisää sitten loput öljystä sekä viini, lisää laakerinlehti ja keitä 2 minuuttia. Ota pois liedeltä, sekoita joukkoon perunat ja jäähdytä. Siivilöi sitten öljy sekoituskulhoon ja miksaa se timjamin sekä suolan ja pippurin kanssa sileäksi kastikkeeksi.

3. Sekoita yhteen perunat, sipuli, porkkana ja kastike. Kääntele joukkoon parsa, sokeriherneet ja kesäkurpitsa. Anna maustua viileässä hyvän aikaa.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti