Yrttimarinoitu perunasalaatti
Voit lisätä tähän salaattiin latva-artisokan pohjia, papuja, parsakaalia tai kukkakaalia, jos haluat siitä vielä ruokaisampaa. Maukkainta salaatista tulee, kun käytät uusia perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- 1 laakerinlehti
- 1 maustemitta kuivattua timjamia
- ½ kesäkurpitsa
- 4 vihreää parsaa
- 100 g sokeriherneitä
Valmistusohje
1. Pese harjalla perunat perusteellisesti. Keitä ne kevyesti suolatussa vedessä. Keitä niin ikään parsat ja sokeriherneet. Leikkaa kesäkurpitsa leveiksi suikaleiksi.
2. Kuori sipuli ja porkkana, kuutioi ne ja kuullota kuutiot öljyssä. Lisää sitten loput öljystä sekä viini, lisää laakerinlehti ja keitä 2 minuuttia. Ota pois liedeltä, sekoita joukkoon perunat ja jäähdytä. Siivilöi sitten öljy sekoituskulhoon ja miksaa se timjamin sekä suolan ja pippurin kanssa sileäksi kastikkeeksi.
3. Sekoita yhteen perunat, sipuli, porkkana ja kastike. Kääntele joukkoon parsa, sokeriherneet ja kesäkurpitsa. Anna maustua viileässä hyvän aikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka