Valkosipulispagetti valmistuu näin:
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää suola ja spagetti. Keitä spagettia minuutin vähemmän kuin pakkauksessa lukee. Säästä noin 2,5 dl pastavettä myöhempää käyttöä varten.
2. Hienonna valkosipuli ja raasta sitruunankuoret. Leikkaa sitruunat puoliksi ja purista niiden mehu talteen pieneen kulhoon.
3. Kuumenna oliiviöljy teräskattilassa. Lisää valkosipuli ja kuullota koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan. Älä ruskista. Lisää chilihiutaleet ja sekoita vielä hetki.
4. Lisää sitruunamehu ja valkoviini. Anna kiehua hiljalleen, kunnes nesteestä on haihtunut puolet, noin viiden minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Lisää joukkoon 2 rkl pastan keitinvettä. Lisää joukkoon 2 rkl voita ja sammuta liesi.
6. Lisää spagetti kastikkeen joukkoon. Lisää joukkoon raastetut sitruunankuoret ja raastettu parmesaanijuusto. Kääntele aineksia kunnolla kattilassa. Lisää halutessasi joukkoon vielä hieman pastan keitinvettä, ruokalusikallinen kerrallaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
7. Viimeistele annos: Raasta lautaselle annoksesi päälle vielä hieman parmesaanijuustoa, ripottele päälle tuoretta timjamia ja chilihiutaleita. Syö sellaisenaan tai vaikka broilerin kera.