Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman neljäs jakso tuo lähemmäs tuttuja makuja, sillä ruokaa valmistetaan skandinaaviseen tapaan. Kokki Risto Mikkola taikoo pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia.
- Annosmäärä: 4
Pikkelöityä ruusukaalia
- 4 dl ruusukaalia
- 1 dl valkoviinietikka
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1tl pöytäsuolaa
Pekoni-aurajuustoananaspasta
- 0,5 pkt fusillipastaa
- 200 g pekonia
- 1,5 dl aurajuustomurua
- 1 dl tuoretta ananasta paloina
- 1 kpl sipuli hakkeena
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl valkoviiniä
- 3 dl kuohukermaa
- 0,5 tl pöytäsuolaa
- 0,25 tl mustapippuri rouhetta
- 1 pkt tuoretta pinaattia
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla pikkelöity ruusukaali. Leikkaa ruusukaalit pitkittäin puoliksi. Keitä kiehuvassa vedessä ruusukaaleja 1 min. Jäähdytä ruusukaalit kylmässä vedessä.
- Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola tasaiseksi liemeksi.
- Yhdistä jäähtyneet ruusukaalit ja pikkeliliemi.
- Seuraavaksi valmista pekoni-aurajuusto-ananaspasta. Aloita laittamalla pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
- Pastan kiehuessa freesaa öljyssä sipuli, ananas ja paloiteltu pekoni. Kaada valkoviini paistinpannuun ja hauduta 1 min.
- Lisää sekaan kerma ja 1 dl murusteltua aurajuustoa. Hauduta noin 5 min.
- Lisää kypsynyt pasta sekä tuore pinaatti haudutetun kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele valmiit annokset aurajuustomuruilla ja pikkelöidyillä ruusukaaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa