- Aloita valmistamalla pikkelöity ruusukaali. Leikkaa ruusukaalit pitkittäin puoliksi. Keitä kiehuvassa vedessä ruusukaaleja 1 min. Jäähdytä ruusukaalit kylmässä vedessä.
- Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola tasaiseksi liemeksi.
- Yhdistä jäähtyneet ruusukaalit ja pikkeliliemi.
- Seuraavaksi valmista pekoni-aurajuusto-ananaspasta. Aloita laittamalla pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
- Pastan kiehuessa freesaa öljyssä sipuli, ananas ja paloiteltu pekoni. Kaada valkoviini paistinpannuun ja hauduta 1 min.
- Lisää sekaan kerma ja 1 dl murusteltua aurajuustoa. Hauduta noin 5 min.
- Lisää kypsynyt pasta sekä tuore pinaatti haudutetun kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele valmiit annokset aurajuustomuruilla ja pikkelöidyillä ruusukaaleilla.
Makuja
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
MTV Oy / Saku Tiainen
Julkaistu 07.09.2024 12:00
Kotikeittiömestarit-ohjelman neljäs jakso tuo lähemmäs tuttuja makuja, sillä ruokaa valmistetaan skandinaaviseen tapaan. Kokki Risto Mikkola taikoo pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia.
- Annosmäärä: 4
Pikkelöityä ruusukaalia
- 4 dl ruusukaalia
- 1 dl valkoviinietikka
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1tl pöytäsuolaa
Pekoni-aurajuustoananaspasta
- 0,5 pkt fusillipastaa
- 200 g pekonia
- 1,5 dl aurajuustomurua
- 1 dl tuoretta ananasta paloina
- 1 kpl sipuli hakkeena
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl valkoviiniä
- 3 dl kuohukermaa
- 0,5 tl pöytäsuolaa
- 0,25 tl mustapippuri rouhetta
- 1 pkt tuoretta pinaattia
Valmistusohje
Lisää aiheesta:
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaaKotikeittiömestarit: Ranskalainen kalapata Teresa Välimäen tapaanKotikeittiömestarit: Teresa Välimäen peruna-ruusukaalimunakas espanjalaiseen tapaan ja rapeaa kalaaMasterChef: Kantarellipuuroa, grillattua selleriä, tofukreemi ja sienivaahto – Sinisen joukkueen reseptiPonzu-kevätsipulimarinoitua lohta ja fenkoli-perunasalaatti, grillattua sitruunaa Karitsankyljykset, palsternakkapyreetä ja puolukkavoi