Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia

kotikeittiömestarit_s01_eps4_skandinavia_027_annoskuvat_ripe_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Kotikeittiömestarit-ohjelman neljäs jakso tuo lähemmäs tuttuja makuja, sillä ruokaa valmistetaan skandinaaviseen tapaan. Kokki Risto Mikkola taikoo pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia.

  • Annosmäärä: 4

Pikkelöityä ruusukaalia

  • 4 dl ruusukaalia
  • 1 dl valkoviinietikka
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1tl pöytäsuolaa

Pekoni-aurajuustoananaspasta

  • 0,5 pkt fusillipastaa
  • 200 g pekonia
  • 1,5 dl aurajuustomurua
  • 1 dl tuoretta ananasta paloina
  • 1 kpl sipuli hakkeena
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 0,5 tl pöytäsuolaa
  • 0,25 tl mustapippuri rouhetta
  • 1 pkt tuoretta pinaattia

Valmistusohje

  1. Aloita valmistamalla pikkelöity ruusukaali. Leikkaa ruusukaalit pitkittäin puoliksi. Keitä kiehuvassa vedessä ruusukaaleja 1 min. Jäähdytä ruusukaalit kylmässä vedessä. 
  2. Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola tasaiseksi liemeksi.
  3. Yhdistä jäähtyneet ruusukaalit ja pikkeliliemi.
  4. Seuraavaksi valmista pekoni-aurajuusto-ananaspasta. Aloita laittamalla pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
  5. Pastan kiehuessa freesaa öljyssä sipuli, ananas ja paloiteltu pekoni. Kaada valkoviini paistinpannuun ja hauduta 1 min.
  6. Lisää sekaan kerma ja 1 dl murusteltua aurajuustoa. Hauduta noin 5 min.
  7. Lisää kypsynyt pasta sekä tuore pinaatti haudutetun kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele valmiit annokset aurajuustomuruilla ja pikkelöidyillä ruusukaaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat