Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
Julkaistu
Kotikeittiömestarit-ohjelman neljäs jakso tuo lähemmäs tuttuja makuja, sillä ruokaa valmistetaan skandinaaviseen tapaan. Kokki Risto Mikkola taikoo pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia.
- Annosmäärä: 4
Pikkelöityä ruusukaalia
- 4 dl ruusukaalia
- 1 dl valkoviinietikka
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 1tl pöytäsuolaa
Pekoni-aurajuustoananaspasta
- 0,5 pkt fusillipastaa
- 200 g pekonia
- 1,5 dl aurajuustomurua
- 1 dl tuoretta ananasta paloina
- 1 kpl sipuli hakkeena
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 0,5 dl valkoviiniä
- 3 dl kuohukermaa
- 0,5 tl pöytäsuolaa
- 0,25 tl mustapippuri rouhetta
- 1 pkt tuoretta pinaattia
Valmistusohje
- Aloita valmistamalla pikkelöity ruusukaali. Leikkaa ruusukaalit pitkittäin puoliksi. Keitä kiehuvassa vedessä ruusukaaleja 1 min. Jäähdytä ruusukaalit kylmässä vedessä.
- Sekoita etikka, sokeri, vesi ja suola tasaiseksi liemeksi.
- Yhdistä jäähtyneet ruusukaalit ja pikkeliliemi.
- Seuraavaksi valmista pekoni-aurajuusto-ananaspasta. Aloita laittamalla pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
- Pastan kiehuessa freesaa öljyssä sipuli, ananas ja paloiteltu pekoni. Kaada valkoviini paistinpannuun ja hauduta 1 min.
- Lisää sekaan kerma ja 1 dl murusteltua aurajuustoa. Hauduta noin 5 min.
- Lisää kypsynyt pasta sekä tuore pinaatti haudutetun kastikkeen joukkoon ja sekoita. Koristele valmiit annokset aurajuustomuruilla ja pikkelöidyillä ruusukaaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti