Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa
Julkaistu
Viides jakso vie Kotikeittiömestarit-ohjelmassa Ranskaan. Kokki Risto Mikkola tekee ratatouillepastaa ja tapenade-kevätkananpoikaa.
- Annosmäärä: 4
Tapenade
- 100 g kalamataoliiveja
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 sardellifilettä
- 10kpl kapriksia
- 1dl parmesaaniraastetta
- 0,5 dl oliiviöljyä
Tapenade-kuorrutettu kevätkananpojan filee
- 4 kpl kevätkananpojan rintafileetä
- 2 dl tapenadea
Ratatouillepasta
- 1 pss ratatouillekasvikset
- 0,5 pkt/ 250 g pennepastaa
- 1 kpl sipuli hakkeena
- 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl oreganoa
- 1 dl tuoretta basilikaa suikaleina
- 1 pss yrttimausteseosta
- fenkolisiemeniä
- 1 tl pöytäsuolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
- Mittaa kaikki tapenade eli oliivitahnan ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen. Sekoita ainekset oliivitahnaksi joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Aseta oliivitahna syrjään odottamaan.
- Aloita ratatouillepastan valmistaminen. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää ratatouillepakastekasvikset ja freesaa.
- Lisää tomaattimurska, hunaja ja mausteet. Huuhdo tomaattitölkki vedellä ja kumoa joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Paista kananpojan rintoihin kaunis väri ja mausta suolalla. Kuorruta tapenadeoliivitahnalla. Paista uunissa 200 asteessa 7 minuuttia.
- Keitä tapenade-kananpojan paistuessa uunissa pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan.
- Sekoita ratatouillekastike pastan joukkoon. Anna vetäytyä hetki. Raasta pintaan parmesaanijuustoa ja tarjoile ratatouillepasta valmiiden tapenade-kevätkananpojan rintojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen