Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa

kotikeittiömestarit_s01_eps5_ranska_027_ripe_mikkola_kuvaaja_saku_tiainen
MTV Oy / Saku Tiainen

Viides jakso vie Kotikeittiömestarit-ohjelmassa Ranskaan. Kokki Risto Mikkola tekee ratatouillepastaa ja tapenade-kevätkananpoikaa.

  • Annosmäärä: 4

Tapenade

  • 100 g kalamataoliiveja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 sardellifilettä
  • 10kpl kapriksia
  • 1dl parmesaaniraastetta
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Tapenade-kuorrutettu kevätkananpojan filee

  • 4 kpl kevätkananpojan rintafileetä
  • 2 dl tapenadea

Ratatouillepasta

  • 1 pss ratatouillekasvikset
  • 0,5 pkt/ 250 g pennepastaa
  • 1 kpl sipuli hakkeena
  • 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl oreganoa
  • 1 dl tuoretta basilikaa suikaleina
  • 1 pss yrttimausteseosta
  • fenkolisiemeniä
  • 1 tl pöytäsuolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

  1. Mittaa kaikki tapenade eli oliivitahnan ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen. Sekoita ainekset oliivitahnaksi joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Aseta oliivitahna syrjään odottamaan.
  2. Aloita ratatouillepastan valmistaminen. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää ratatouillepakastekasvikset ja freesaa.
  3. Lisää tomaattimurska, hunaja ja mausteet. Huuhdo tomaattitölkki vedellä ja kumoa joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Paista kananpojan rintoihin kaunis väri ja mausta suolalla. Kuorruta tapenadeoliivitahnalla. Paista uunissa 200 asteessa 7 minuuttia.
  5. Keitä tapenade-kananpojan paistuessa uunissa pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan.
  6. Sekoita ratatouillekastike pastan joukkoon. Anna vetäytyä hetki. Raasta pintaan parmesaanijuustoa ja tarjoile ratatouillepasta valmiiden tapenade-kevätkananpojan rintojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat