Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan ratatouillepasta ja tapenade-kevätkananpoikaa
Julkaistu
Viides jakso vie Kotikeittiömestarit-ohjelmassa Ranskaan. Kokki Risto Mikkola tekee ratatouillepastaa ja tapenade-kevätkananpoikaa.
- Annosmäärä: 4
Tapenade
- 100 g kalamataoliiveja
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 sardellifilettä
- 10kpl kapriksia
- 1dl parmesaaniraastetta
- 0,5 dl oliiviöljyä
Tapenade-kuorrutettu kevätkananpojan filee
- 4 kpl kevätkananpojan rintafileetä
- 2 dl tapenadea
Ratatouillepasta
- 1 pss ratatouillekasvikset
- 0,5 pkt/ 250 g pennepastaa
- 1 kpl sipuli hakkeena
- 6 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl oreganoa
- 1 dl tuoretta basilikaa suikaleina
- 1 pss yrttimausteseosta
- fenkolisiemeniä
- 1 tl pöytäsuolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
- Mittaa kaikki tapenade eli oliivitahnan ainekset kulhoon tai tehosekoittimeen. Sekoita ainekset oliivitahnaksi joko tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Aseta oliivitahna syrjään odottamaan.
- Aloita ratatouillepastan valmistaminen. Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Lisää ratatouillepakastekasvikset ja freesaa.
- Lisää tomaattimurska, hunaja ja mausteet. Huuhdo tomaattitölkki vedellä ja kumoa joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Paista kananpojan rintoihin kaunis väri ja mausta suolalla. Kuorruta tapenadeoliivitahnalla. Paista uunissa 200 asteessa 7 minuuttia.
- Keitä tapenade-kananpojan paistuessa uunissa pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta lävikössä ja kumoa takaisin kattilaan.
- Sekoita ratatouillekastike pastan joukkoon. Anna vetäytyä hetki. Raasta pintaan parmesaanijuustoa ja tarjoile ratatouillepasta valmiiden tapenade-kevätkananpojan rintojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa