Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella
Julkaistu
Pastataikina on helppo tehdä itse! Hans Välimäen mukaan ei ole väliä syökö kuiva- vai tuorepastaa, mutta itse tehdyn pastan valmistaminen on erityisen palkitsevaa.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 20min
- Ruokavalio: Laktoositon, Maidoton
Ainekset
- 500 g durum-jauhoja
- 11 keltuaista
- 1 kananmuna
- 0,25 dl vettä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Pastataikina valmistetaan näin:
- Kaada jauhot tasaisesti pöydälle ja muodosta niistä keko. Tee keon keskelle kolo.
Riko kananmunat koloon jauhojen keskellä. Sekoita jauhoja vähitellen munien joukkoon, lisää hyppysellinen suolaa.
- Muotoile ainekset taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, voit lisätä kananmunia ja vettä tarvittaessa.
- Aloita taikinan vaivaaminen. Vaivaa sitä noin 10 minuutin ajan, kunnes se muuttuu kimmoisaksi. Homma vaatii voimaa ja sitkeyttä.
- Lopuksi kääri pastataikina kelmuun ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Muotoile haluamaksesi pastaksi pastakoneella ja kypsennä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa