Pastataikina – itse tehty tuorepasta Hans Välimäen ohjeella

tuorepasta
Pastataikinasta voi tehdä monenlaista tuorepastaa kotona. Pastan valmistamiseen kannattaa käyttää pastakonetta. MTV

Pastataikina on helppo tehdä itse! Hans Välimäen mukaan ei ole väliä syökö kuiva- vai tuorepastaa, mutta itse tehdyn pastan valmistaminen on erityisen palkitsevaa.

Ainekset

  • 500 g durum-jauhoja
  • 11 keltuaista
  • 1 kananmuna
  • 0,25 dl vettä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Pastataikina valmistetaan näin:

  1. Kaada jauhot tasaisesti pöydälle ja muodosta niistä keko. Tee keon keskelle kolo.
  2. Riko kananmunat koloon jauhojen keskellä. Sekoita jauhoja vähitellen munien joukkoon, lisää hyppysellinen suolaa. 

    Keltuaiset ja kananmuna sekoitetaan jauhojen joukkoon.

  3. Muotoile ainekset taikinaksi. Jos taikina tuntuu kuivalta, voit lisätä kananmunia ja vettä tarvittaessa.
  4. Aloita taikinan vaivaaminen. Vaivaa sitä noin 10 minuutin ajan, kunnes se muuttuu kimmoisaksi. Homma vaatii voimaa ja sitkeyttä. 
  5. Lopuksi kääri pastataikina kelmuun ja anna sen levätä huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Muotoile haluamaksesi pastaksi pastakoneella ja kypsennä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!