Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihannes-kalapatee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on herkullinen kesälounas, jota voit tarjoilla, kun sinulla on kunnolla aikaa valmistella ruokaa. Jos pateeta jää yli, voit tarjoilla sitä ohuina viipaleina alkuruokana.

Neljälle

  • 1 kesäkurpitsa
  • 250 g juuriselleriä
  • 250 g palsternakkaa
  • 1 fenkoli
  • 2 keltasipulia
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl perunajauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 300 g tuoretta tonnikalaa

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi pituussuuntaan. Ryöppää ne kevyesti suolatussa vedessä. Vuoraa voideltu, uuninkestävä vuoka viipaleilla.

2. Kuori ja viipaloi juuriselleri, palsternakka ja sipulit. Keitä viipaleet pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä, n. 15 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta vihannekset. Soseuta ne karkeasti sähkövatkaimella.

Sekoita munat, ranskankerma, suola, perunajauhot ja pippuri tasaiseksi tahnaksi. Sekoita tahna vihannessoseen kanssa. Kaada noin puolet seoksesta vuokaan. Asettele tonnikalaviipaleet vuokaan ja täytä lopulla taikinalla.

3. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja paista uunin keskitasolla n. 175 asteessa vesihauteessa n. 1 ½ tuntia tai kunnes patee on kuiva. Anna jäähtyä, jäähdytä jääkaapissa kylmäksi ja viipaloi ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Patee