Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Soseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyvä apu tätä pehmeää ja maukasta keittoa valmistettaessa. Tarjoile alkuruokana rapeiden krutonkien kera.

Kuudelle

  • 2 isoa perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 pieni purjo
  • 2 rkl voita
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 ¼ l kasvislientä (kuutiosta)

Tarjoiluun

  • 250 g parsakaalia
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2 tl oreganoa

Leipäkrutongit

  • 4 päivän vanhaa, vaaleaa leipäviipaletta
  • 20 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois, kuutioi leivät. Kuumenna voi paistinpannussa, kun se on pähkinänruskeaa on aika lisätä leipäkuutiot. Paista ne joka puolelta kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa päälle tuoretta valkosipulia. Ota krutongit pannulta ja valuta talouspaperilla.

2. Kuori perunat ja porkkana ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo, paloittele. Paista purjo voissa soppapadassa. Mausta timjamilla.

3. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot, porkkanat ja perunat. Keitä vihannekset pehmeiksi. Soseuta keitto vähän kerrallaan, kaada takaisin pataan. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua. Tarjoile leipäkrutonkien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto