Soseutettu alkuruokakeitto leipäkrutonkien kera
Tehosekoitin tai sauvasekoitin on hyvä apu tätä pehmeää ja maukasta keittoa valmistettaessa. Tarjoile alkuruokana rapeiden krutonkien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 2 isoa perunaa
- 1 porkkana
- 1 pieni purjo
- 2 rkl voita
- 1 tl kuivattua timjamia
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 ¼ l kasvislientä (kuutiosta)
Tarjoiluun
- 250 g parsakaalia
- 2 dl juustoraastetta
- 2 tl oreganoa
Leipäkrutongit
- 4 päivän vanhaa, vaaleaa leipäviipaletta
- 20 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- valkosipulijauhetta
Valmistusohje
1. Krutongit: Leikkaa leivistä reunat pois, kuutioi leivät. Kuumenna voi paistinpannussa, kun se on pähkinänruskeaa on aika lisätä leipäkuutiot. Paista ne joka puolelta kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa päälle tuoretta valkosipulia. Ota krutongit pannulta ja valuta talouspaperilla.
2. Kuori perunat ja porkkana ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo, paloittele. Paista purjo voissa soppapadassa. Mausta timjamilla.
3. Kaada päälle tomaattimurska ja vesi, kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot, porkkanat ja perunat. Keitä vihannekset pehmeiksi. Soseuta keitto vähän kerrallaan, kaada takaisin pataan. Kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua. Tarjoile leipäkrutonkien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka