Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kananmaksapatee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Täydellistä juhlapöytään, pateesta riittää monelle ja sen voi valmistaa päivää ennen juhlia. Tarjoile maukkaan leivän, hillosipulien ja pikkukurkkujen kera. Jos haluat tästä kokonaisen aterian, tarjoilet lisukkeena pieniä, maukkaita perunoita.

Kahdeksalle

  • 500 g jauhelihaa
  • 300 g maksapasteijaa
  • 250 g pakastettua kananmaksaa
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl murustettua meiramia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • halutessasi, 2 rkl konjakkia tai sherryä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Voitele pitkulainen, n. 1 ¾ litran vuoka.

3. Sulata maksa puoliksi, paista pannulla ja mausta.

4. Paista sipulit pehmeiksi pannulla.

5. Muussaa maksapasteija, sekoita jauhelihan ja sitten muiden ainesten, paitsi kananmaksan, kanssa.

6. Täytä vuoasta 1/3 taikinalla, laita päälle puolet kananmaksasta ja toista kunnes vuoka on täynnä.

7. Paista pateeta uunin alatasolla reilu tunti. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.

Tuoreimmat aiheesta

Patee