Kananmaksapatee

Täydellistä juhlapöytään, pateesta riittää monelle ja sen voi valmistaa päivää ennen juhlia. Tarjoile maukkaan leivän, hillosipulien ja pikkukurkkujen kera. Jos haluat tästä kokonaisen aterian, tarjoilet lisukkeena pieniä, maukkaita perunoita.

Kahdeksalle

  • 500 g jauhelihaa
  • 300 g maksapasteijaa
  • 250 g pakastettua kananmaksaa
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl murustettua meiramia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • halutessasi, 2 rkl konjakkia tai sherryä
  • suolaa ja pippuria
  • voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Voitele pitkulainen, n. 1 ¾ litran vuoka.

3. Sulata maksa puoliksi, paista pannulla ja mausta.

4. Paista sipulit pehmeiksi pannulla.

5. Muussaa maksapasteija, sekoita jauhelihan ja sitten muiden ainesten, paitsi kananmaksan, kanssa.

6. Täytä vuoasta 1/3 taikinalla, laita päälle puolet kananmaksasta ja toista kunnes vuoka on täynnä.

7. Paista pateeta uunin alatasolla reilu tunti. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.

Parhaat ruokaohjelmat