Kananmaksapatee
Täydellistä juhlapöytään, pateesta riittää monelle ja sen voi valmistaa päivää ennen juhlia. Tarjoile maukkaan leivän, hillosipulien ja pikkukurkkujen kera. Jos haluat tästä kokonaisen aterian, tarjoilet lisukkeena pieniä, maukkaita perunoita.
Kahdeksalle
- 500 g jauhelihaa
- 300 g maksapasteijaa
- 250 g pakastettua kananmaksaa
- 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
- 2 kananmunaa
- 1 tl murustettua meiramia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- halutessasi, 2 rkl konjakkia tai sherryä
- suolaa ja pippuria
- voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Voitele pitkulainen, n. 1 ¾ litran vuoka.
3. Sulata maksa puoliksi, paista pannulla ja mausta.
4. Paista sipulit pehmeiksi pannulla.
5. Muussaa maksapasteija, sekoita jauhelihan ja sitten muiden ainesten, paitsi kananmaksan, kanssa.
6. Täytä vuoasta 1/3 taikinalla, laita päälle puolet kananmaksasta ja toista kunnes vuoka on täynnä.
7. Paista pateeta uunin alatasolla reilu tunti. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku