Juhannuspatee
Riittää monelle vieraalle.
Kahdeksalle
- noin 1 kg vähärasvaista sianjauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 2 viipaletta vaaleaa leipää, murustettuna
- 3 dl kahvikermaa
- 1 kanaliemikuutio, murustettuna
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
- 1 ½ tl currya
- 1 ½ tl murustettua rosmariinia
- ½ tl meiramia
- suolaa ja pippuria
- noin 100 g viipaloituja herkkusieniä
- persiljaa
- noin 1 dl kivennäisvettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kaada kerma leivänmuruille ja anna turvota hetki. Voitele korkea pasteija- tai leipävuoka.
2. Sekoita kaikki taikinan ainekset paitsi sienet ja persilja. Täytä vuoka taikinalla. Peitä foliolla, johon pistelet muutaman ilmareiän.
3. Paista uunin alatasolla 1-1 ½ tuntia. Kuumenna lämpö 225 asteeseen viimeiseksi vartiksi ja poista folio, jotta patee saa kauniin värin. Kaada neste pois vuoasta ja anna jäähtyä.
4. Ruskista sienet ja koristele tarjoillessa persiljalla. Tarjoile salaatin ja cumberlandin kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku