Kananpoika-papupaté
Tunisialainen, hieman erilainen patee on kotimaassaan nimeltään tajine. Se tarjoillaan useimmiten lämpimänä, mielellään kastikkeen kera. Patee maistuu toki kylmänäkin esim. noutopöydässä.
Neljälle
- 4 dl keitettyjä mustia papuja
- 2 broilerinfileetä
- 100 g pinaattisilppua
- 1 sipuli
- ½ punainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 2 rkl voita
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl vettä
- 1 dl voimakasta juustoraastetta
- ½ dl korppujauhoa
- 3 munaa
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pilko pinaatti, kuutioi paprikat, kuori ja silppua sipuli ja leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Kuumenna voi keskilämmöllä padassa. Lisää pataan broileripalat, sipuli sekä paprika ja paista 5 minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattipyree, pavut ja vesi, keitä kokoon 5 minuuttia. Ota pata liedeltä.
2. Sekoita keskenään pinaattisilppu, juustoraaste, korppujauho sekä muna ja lisää seos broileripataan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Voitele uunivuoka ja kaada massa siihen. Paista uunin alatasolla 30-40 minuuttia. Paina kevyesti pateeta ja kokeile, tuntuuko se kiinteältä. Anna pateen jäähtyä hiukan ennen kuin kumoat ja viipaloit sen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku