Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raakaruokaa: Lanttupatee

Julkaistu 05.12.2013 09:17

Kokeile vaihteeksi raakaversiota perinteisestä lanttulaatikosta. Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo

Ainekset

  • 2 dl hienoksi raastettua lanttua
  • 1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 3/4 dl kuorittuja manteleita, cashewpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä kuivassa tehosekoittimessa tms. jauhettuna (ei karppijauhoa)
  • 5 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
  • 1½ tl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
  • hippu muskottipähkinää
  • 1 rkl vaahterasiirappia (ei ole raakaa)
  • ½ tl ruusu- tai muuta hyvää suolaa

Valmistusohje

Jos on monitoimikone, sekoita kaikki ainekset siinä. Muussa tapauksessa saksi aurinkokuivattu tomaatti mahd. pieneksi ja yhdistä kulhossa kaikki ainekset käsin massaksi. Muotoile ja koristele.

Tuoreimmat aiheesta

Patee