Jos on monitoimikone, sekoita kaikki ainekset siinä. Muussa tapauksessa saksi aurinkokuivattu tomaatti mahd. pieneksi ja yhdistä kulhossa kaikki ainekset käsin massaksi. Muotoile ja koristele.

Makuja
Raakaruokaa: Lanttupatee

Julkaistu 05.12.2013 09:17
Kokeile vaihteeksi raakaversiota perinteisestä lanttulaatikosta. Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl hienoksi raastettua lanttua
- 1 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 3/4 dl kuorittuja manteleita, cashewpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä kuivassa tehosekoittimessa tms. jauhettuna (ei karppijauhoa)
- 5 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- 1½ tl tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
- hippu muskottipähkinää
- 1 rkl vaahterasiirappia (ei ole raakaa)
- ½ tl ruusu- tai muuta hyvää suolaa