Vihannesten kanssa keitetty joulukinkku
Jos perinteiseen tapaan paistettu kinkku ei houkuttele, kokeile tuoresuolatun kinkun keittämistä.
1 joulukinkku
- 3-5 kg:n tuoresuolattu kinkku
- 1 sipuli
- 3 mausteneilikkaa sipuliin painettuna
- 1 purjo
- 1 iso porkkana
- 8 musta- ja valkopippuria
- 5 persiljanoksaa
- 1 laakerinlehti
Kuorrutus
- 2 rkl sinappia
- 1 munankeltuainen
- korppujauhoja
Valmistusohje
1. Huuhtele ja puhdista kasvikset. Huuhtele kinkku kylmällä vedellä. Työnnä paistolämpömittari syvälle kinkun paksuimpaan kohtaan ja nosta kinkku kattilaan. Kaada kattilaan niin paljon vettä, että kinkku juuri ja juuri peittyy. Kiehauta, kuori vaahto ja lisää mausteet ja kasvikset. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes kinkku on kypsää (sisälämpötila 72 astetta). Varaa yhtä kiloa kohti noin 50 minuuttia keittoaikaa.
2. Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta kypsä kinkku kattilasta. Siivilöi keitinliemi ja säästä se halutessasi dippiliemeksi tai puna- tai lehtikaalin keittämiseen. Poista kamara heti, kun kinkku on hieman jäähtynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku