Yrtintuoksuinen kesäkinkku

Kinkku sopii yhtä hyvin noutopöytään kuin myös jos odotat isompaa vierasjoukkoa. Jos ostat verkollisen kinkun, se pysyy paremmin muodossaan. Kinkussa saa mieluiten olla parin sentin rasvakerros.

20 hengelle

  • 3 kg tuoretta kinkkua
  • 50 g voita
  • 3 dl lämmintä vettä
  • 2 nippua persiljaa
  • 2 nippua tilliä
  • 10 basilikanlehteä
  • 3 rkl ruohosipulia
  • 2 tl kuivattua kirveliä
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Mausta kinkku suolalla ja pippurilla. Paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Laita kinkku uunivuokaan uunin alimmalle tasolle ja paistia, kunnes lämpötila on 30 astetta. Kaada vettä vuokaan puolen tunnin kuluttua.

2. Ota kinkku uunista. Silppua ja sekoita kaikki mausteyrtit. Höylää kylmästä voista lastuja koko kinkun peitoksi ja taputtele yrttiseos voihin kiinni.

3. Jatka paistamista, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Ota kinkku uunista ja anna sen jäähtyä täysin. Irrota verkko ja viipaloi kinkku. Tarjoile sekasalaattia lisäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!