Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kinkkua viinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kinkku kuuluu perinteisesti joulunviettoon. Yhtä lailla mehevä kinkku voi olla myös kesäjuhlien kunkku. Tarjoa lisänä uusia perunoita ja muita alkukesän kasviksia. Kinkku kannattaa tilata etukäteen. Ennen kuin keität kinkun, selvitä tarvitseeko sitä liottaa ja kuinka kauan.

12 annosta

  • 2-3 kg tuoresuolattua luutonta kinkkua
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 6 neilikkaa
  • 10 maustepippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 pullo kuivaa valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja sipuli ja pistele neilikat sipuliin. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa ja pane kinkku kattilaan. Kun vesi kiehuu uudestaan, lisää porkkana sipuli ja mausteet. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan.

2. Pienennä lämpöä, peitä kannella ja hauduta, kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Jos sinulla ei ole lihalämpömittaria, laske keittoajaksi 50 minuuttia kiloa kohti. Kun keittoajasta on jäljellä puolet, kaada keitinliemi pois ja lisää valkoviini. Peitä kattila alumiinifoliolla, pane kansi päälle ja anna kinkun hautua kypsäksi.

3. Anna kinkun vetäytyä puoli tuntia liemessään ennen tarjoilua. Jos tarjoat kinkun kylmänä, jäähdytä se liemessään.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku