Wernerin keitetty joulukinkku
Jos haluat keittää joulukinkkusi paistamisen sijaan, tässä resepti.
1 kinkkuun
- 3-5 kg kinkku
- 1 keltasipuli
- 3 mausteneilikkaa sipuliin kiinni pistettyinä
- 1 purjo
- 1 iso porkkana
- 8 kokonaista musta- ja valkopippuria
- 5 persiljanvartta
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl sinappia
- 1 munankeltuainen
- korppujauhoja
Valmistusohje
1. Huuhdo ja puhdista kasvikset. Huuhdo kinkku kylmällä vedellä. Pistä kinkkuun paistolämpömittari niin että sen kärki on kinkun keskellä. Laita kinkku kattilaan ja lisää vettä niin että se juuri ja juuri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää mausteet ja vihannekset. Keitä hiljalleen kannen alla kunnes kinkku on läpikypsä, 72 astetta. Keittoaika on n. 50 minuuttia jokaista kinkkukiloa kohti.
2. Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Nosta valmiiksi keitetty kinkku kattilasta, siivilöi kinkkuliemi, voit käyttää sen halutessasi esim. kastikkeen tekoon. Poista kinkusta kamara kun se on jäähtynyt hieman.
3. Sekoita sinappi ja munankeltuainen. Valele kinkku sinappiseoksella ja ripottele korppujauhoja päälle. Kuorruta kinkkua uunissa kunnes se on kauniin kullanruskea (n. 15 minuuttia).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa