Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenamarinoitua kinkkua yrteillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän valmistaminen kestää hetken, mutta ruokit sillä monta vierasta.

15-20 hengelle

  • 2-3 kg tuoretta, luutonta kinkkua (kokolihaa)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl kirveliä
  • ½ rkl timjamia
  • 1 rkl minttua

Marinadi

  • 1 l omenamehua
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • ½ purjo, hienoksi suikaloituna
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 8 mustapippuria
  • 2 rkl soijaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kinkku aika ahtaaseen astiaan. Sekoita marinadi ja kaada lihan päälle, laita jääkaappiin 8-12 tunniksi. Kääntele lihaa muutaman kerran.

2. Nosta liha astiasta ja kuivaa. Hiero siihen suolaa ja pippuria sekä taputtele lihaan sekoitetut yrtit. Pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja kääri kinkku folioon, laita se uunivuokaan.

3. Paista uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta. Avaa foliota päältä viimeiseksi 15 minuutiksi, jotta pinta saa kauniin värin.

4. Anna kinkun levätä seuraavaan päivään, tarjoile kylmänä. Tarjoile riisisalaatin ja vihannesten kera.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku