Omenamarinoitua kinkkua yrteillä
Tämän valmistaminen kestää hetken, mutta ruokit sillä monta vierasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
15-20 hengelle
- 2-3 kg tuoretta, luutonta kinkkua (kokolihaa)
- suolaa ja mustapippuria
- 1 rkl kirveliä
- ½ rkl timjamia
- 1 rkl minttua
Marinadi
- 1 l omenamehua
- 1 rkl rapsiöljyä
- ½ purjo, hienoksi suikaloituna
- 2 pientä laakerinlehteä
- 8 mustapippuria
- 2 rkl soijaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kinkku aika ahtaaseen astiaan. Sekoita marinadi ja kaada lihan päälle, laita jääkaappiin 8-12 tunniksi. Kääntele lihaa muutaman kerran.
2. Nosta liha astiasta ja kuivaa. Hiero siihen suolaa ja pippuria sekä taputtele lihaan sekoitetut yrtit. Pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja kääri kinkku folioon, laita se uunivuokaan.
3. Paista uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta. Avaa foliota päältä viimeiseksi 15 minuutiksi, jotta pinta saa kauniin värin.
4. Anna kinkun levätä seuraavaan päivään, tarjoile kylmänä. Tarjoile riisisalaatin ja vihannesten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka