Viherpippurimaksapasteija

Tässä on taas uusi tapa maustaa maksapasteija.

Kahdeksalle

  • 300 g sianmaksaa
  • 500 g sianjauhelihaa, ei vähärasvaista
  • 5 cl sherryä
  • 3 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 prk Campbellin consommé-lientä
  • 2-3 rkl tuoreita viherpippureita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Soseuta maksa hienoksi taikinaksi, sekoita jauhelihan kanssa. Työstä mukaan mausteet, sherry, kerma, sipuli ja munat.

3. Täytä voideltu, korkea n. 1 litran uunivuoka taikinalla. Peitä alumiinifoliolla ja pistä siihen ilmareikiä.

4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti. Poista folio loppua kohden, anna jäähtyä.

5. Keitä sillä aikaa ohentamaton consommé kokoon kunnes jäljellä on puolet. Anna jäähtyä.

6. Lusikoi consommé kylmälle pateelle, ripottele päälle viherpippureita. Laita jääkaappiin yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!