Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Viherpippurimaksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on taas uusi tapa maustaa maksapasteija.

Kahdeksalle

  • 300 g sianmaksaa
  • 500 g sianjauhelihaa, ei vähärasvaista
  • 5 cl sherryä
  • 3 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 prk Campbellin consommé-lientä
  • 2-3 rkl tuoreita viherpippureita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Soseuta maksa hienoksi taikinaksi, sekoita jauhelihan kanssa. Työstä mukaan mausteet, sherry, kerma, sipuli ja munat.

3. Täytä voideltu, korkea n. 1 litran uunivuoka taikinalla. Peitä alumiinifoliolla ja pistä siihen ilmareikiä.

4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti. Poista folio loppua kohden, anna jäähtyä.

5. Keitä sillä aikaa ohentamaton consommé kokoon kunnes jäljellä on puolet. Anna jäähtyä.

6. Lusikoi consommé kylmälle pateelle, ripottele päälle viherpippureita. Laita jääkaappiin yön yli.

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija