Viikunainen hedelmäkakku portviinillä
Miksi söisit hedelmäkakkua vain jouluna? Tämä mehukas, portviinillä kostutettu pehmeä kakku maistuu aina.
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 dl rusinoita
- 50 g hienonnettuja viikunoita
- 1 dl portviiniä
- 200 g voita
- 200 g kidesokeria
- 4 munankeltuaista
- 50 g karkeasti hienonnettuja saksanpähkinöitä
- 3,5 dl (n. 200g) vehnäjauhoa
- 4 munanvalkuaista, kovaksi vaahdoksi vatkattuina
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita rusinat ja viikunat kulhoon ja kaada päälle portviini. Anna vetäytyä yön yli.
2. Voitele ja jauhota tilava kakkuvuoka huolellisesti. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan, sekoita jokaisen välillä.
3. Lisää hedelmät, viini ja pähkinät sekä jauhot taikinaan. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto varoen, levitä taikina vuokaan.
4. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti, älä avaa luukkua ensimmäisten 45 minuutin aikana kokeillaksesi, onko kakku valmis. Kakku on maukkaimmillaan parin päivän jälkeen. Säilytä se liinaan käärittynä tiiviissä purkissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti