Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmäkakku portviinillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä kakku maistuu vielä paremmalta jos se saa maustua muutaman vuorokauden ennen tarjoilua. Silloin kaikki maut kehittyvät parhaimmilleen.

n. 15 viipaleeseen

  • 1 dl rusinoita
  • 50 g hienonnettuja viikunoita
  • 1 dl portviiniä
  • 200 g voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa, jaettuna valkuaisiin ja keltuaisiin
  • n. 50 g hienonnettuja saksanpähkinöitä
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • voita ja korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Laita rusinat ja viikunat kulhoon viinin kanssa, anna maustua 3-4 tuntia.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Kääntele mukaan hedelmät, viini ja pähkinät ja viimeiseksi jauhot.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku