Hedelmäkakku portviinillä

Tämä kakku maistuu vielä paremmalta jos se saa maustua muutaman vuorokauden ennen tarjoilua. Silloin kaikki maut kehittyvät parhaimmilleen.

n. 15 viipaleeseen

  • 1 dl rusinoita
  • 50 g hienonnettuja viikunoita
  • 1 dl portviiniä
  • 200 g voita
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa, jaettuna valkuaisiin ja keltuaisiin
  • n. 50 g hienonnettuja saksanpähkinöitä
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • voita ja korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Laita rusinat ja viikunat kulhoon viinin kanssa, anna maustua 3-4 tuntia.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Kääntele mukaan hedelmät, viini ja pähkinät ja viimeiseksi jauhot.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!