Hedelmäkakku portviinillä
Tämä kakku maistuu vielä paremmalta jos se saa maustua muutaman vuorokauden ennen tarjoilua. Silloin kaikki maut kehittyvät parhaimmilleen.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 15 viipaleeseen
- 1 dl rusinoita
- 50 g hienonnettuja viikunoita
- 1 dl portviiniä
- 200 g voita
- 2 ½ dl kidesokeria
- 4 kananmunaa, jaettuna valkuaisiin ja keltuaisiin
- n. 50 g hienonnettuja saksanpähkinöitä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- voita ja korppujauhoja vuokaan
Valmistusohje
1. Laita rusinat ja viikunat kulhoon viinin kanssa, anna maustua 3-4 tuntia.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi, lisää keltuaiset yksi kerrallaan. Kääntele mukaan hedelmät, viini ja pähkinät ja viimeiseksi jauhot.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 1 tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti