Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Aprikoosikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuivattuja aprikooseja on hyvä pitää kotona. Niistä on saa maukkaan kakun juuri silloin kuin haluaa! Tarjoile kakku kahvipöydässä tai jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

6-8 annosta

  • 250 g kuivattuja aprikooseja
  • 2 kananmunaa
  • 2½ + 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 60 g voita
  • 1½ dl vettä
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane aprikoosit kattilaan ja lisää niin paljon vettä, että ne peittyvät. Kiehauta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Kaada aprikoosit lävikköön ja valuta. Sulata 2½ dl sokeria pannussa, sekoita kunnes kaikki sokeri on sulanut ja saanut kauniin vaaleanruskean värin. Kaada sulanut sokeri kakkuvuokaan ja pyöritä vuokaa niin, että koko sisäpinta peittyy sokerilla.

2. Sulata voi ja lisää siihen 1½ desilitraa haaleaa vettä. Vatkaa munat ja kolme desilitraa sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita seos munavaahtoon. Lisää voi-vesiliuos ja sekoita tasaiseksi kakkutaikinaksi. Sekoita viimeksi taikinaan raastettu sitruunankuori.

3. Vuoraa vuoan sisäpinta aprikooseilla. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa 50-60 minuuttia. Kokeile tikulla. Kakku on valmis, kun tikku on täysin kuiva.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku