Aprikoosikakku

Kuivattuja aprikooseja on hyvä pitää kotona. Niistä on saa maukkaan kakun juuri silloin kuin haluaa! Tarjoile kakku kahvipöydässä tai jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

6-8 annosta

  • 250 g kuivattuja aprikooseja
  • 2 kananmunaa
  • 2½ + 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 60 g voita
  • 1½ dl vettä
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pane aprikoosit kattilaan ja lisää niin paljon vettä, että ne peittyvät. Kiehauta ja keitä hiljalleen 20 minuuttia. Kaada aprikoosit lävikköön ja valuta. Sulata 2½ dl sokeria pannussa, sekoita kunnes kaikki sokeri on sulanut ja saanut kauniin vaaleanruskean värin. Kaada sulanut sokeri kakkuvuokaan ja pyöritä vuokaa niin, että koko sisäpinta peittyy sokerilla.

2. Sulata voi ja lisää siihen 1½ desilitraa haaleaa vettä. Vatkaa munat ja kolme desilitraa sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita seos munavaahtoon. Lisää voi-vesiliuos ja sekoita tasaiseksi kakkutaikinaksi. Sekoita viimeksi taikinaan raastettu sitruunankuori.

3. Vuoraa vuoan sisäpinta aprikooseilla. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alaosassa 50-60 minuuttia. Kokeile tikulla. Kakku on valmis, kun tikku on täysin kuiva.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!