Banaanikakku suklaakuorrutuksella
Jos sinulla on ylikypsiä banaaneja kotona, tämä on loistava tapa käyttää ne.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 4 ylikypsää, keskikokoista banaania
- 2 dl kidesokeria
- 100 g voita
- 3 kananmunaa
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 dl maitoa
- voita vuoan voiteluun
Kuorrutus
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl voita
- ½ dl tomusokeria
Koristeluun
- banaaniviipaleita
- kermavaahtoa
- sitruunamelissaa
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi kulhossa. Lisää munat. Muussaa banaanit ja lisää ne taikinaan. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhoseos ja maito taikinaan.
2. Voitele vuoka. Kaada vuokaan hieman jauhoja ja kääntele, niin että myös reunat leivittyvät. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.
3. Kuorrutus: Sulata suklaa, lisää voi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa kakku paloiksi. Koristele banaaniviipaleilla, kermavaahdolla ja sitruunamelissalla. Puuteroi hieman kaakaojauhetta päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi