Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Banaanikakku suklaakuorrutuksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos sinulla on ylikypsiä banaaneja kotona, tämä on loistava tapa käyttää ne.

10-12 palaan

  • 4 ylikypsää, keskikokoista banaania
  • 2 dl kidesokeria
  • 100 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl maitoa
  • voita vuoan voiteluun

Kuorrutus

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita
  • ½ dl tomusokeria

Koristeluun

  • banaaniviipaleita
  • kermavaahtoa
  • sitruunamelissaa
  • kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi kulhossa. Lisää munat. Muussaa banaanit ja lisää ne taikinaan. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Kääntele jauhoseos ja maito taikinaan.

2. Voitele vuoka. Kaada vuokaan hieman jauhoja ja kääntele, niin että myös reunat leivittyvät. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 40-45 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.

3. Kuorrutus: Sulata suklaa, lisää voi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa kakku paloiksi. Koristele banaaniviipaleilla, kermavaahdolla ja sitruunamelissalla. Puuteroi hieman kaakaojauhetta päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku