Ananaskakku

Tämä kakku syntyy helposti. Käytä vain runsaskätisesti sokeria pohjalle. Jos kakku sattuisi tarttumaan vuokaan, ei hätää, saat korjattua vahingon helposti: laitat vain hedelmät paikoilleen ja taputtelet hiekkakakkutyyliin.

12 palaa

  • 1 purkki ananasrenkaita
  • 25 g voita
  • 3 rkl (tai enemmän) fariinisokeria
  • 1 purkki cocktailkirsikoita
  • (tuoreita mintunlehtiä)

Taikina

  • 3 dl vehnäjauhoa 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 125 g voita
  • 1 muna
  • 1 dl maitoa

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sulata 25 g voita kakkuvuoan pohjalle ja levitä se kauttaaltaan. Ripottele päälle fariinisokeri. Asettele ananasrenkaat vuoan pohjalle ja laita kirsikat ananasten reikiin ja väleihin.

2. Taikina: sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa notkeaksi ja lisää muna. Lisää jauhoseos sekoittaen ja sitten maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina hedelmien päälle vuokaan.

3. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista. Kokeile myös tikulla kakun keskustasta: jos tikku pysyy kuivana, kakku on kypsä. Ota uunista ja anna seistä vuoassa 5 minuuttia. Kumoa suoraan tarjoiluvadille.

Parhaat ruokaohjelmat