Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vohvelisydämet lohen ja avokadon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nopeimmin vohvelit valmistuvat valmiista taikinasta, mutta taikinan voi toki tehdä myös itse.

Ainekset

  • 1 pkt vohvelitaikina-aineksia
  • 4 avokadoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 200 g kylmäsavulohta viipaleina

Valmistusohje

1. Valmista vohvelit paketin ohjeen mukaan. Laita ne paistettuasi ritilälle, jotta ne eivät pehmene. Laita ritilä 50-asteiseen uuniin. Laita uuninluukun väliin puulusikka, jotta luukku pysyy hieman raollaan. Näin vohvelit pysyvät lämpiminä ja rapeina.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet, kuori ne. Kaksi avokadoa soseutetaan ja kaksi paloitellaan sentinkokoisiksi kuutioiksi. Sekoita sitruunamehun kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita jokaiselle vohvelisydämelle ruokalusikallinen avokadoseosta. Koristele puolikkaalla lohiviipaleella.

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset vohvelit