Vohvelisydämet lohen ja avokadon kera
Nopeimmin vohvelit valmistuvat valmiista taikinasta, mutta taikinan voi toki tehdä myös itse.
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 1 pkt vohvelitaikina-aineksia
- 4 avokadoa
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 200 g kylmäsavulohta viipaleina
Valmistusohje
1. Valmista vohvelit paketin ohjeen mukaan. Laita ne paistettuasi ritilälle, jotta ne eivät pehmene. Laita ritilä 50-asteiseen uuniin. Laita uuninluukun väliin puulusikka, jotta luukku pysyy hieman raollaan. Näin vohvelit pysyvät lämpiminä ja rapeina.
2. Halkaise avokadot ja poista kivet, kuori ne. Kaksi avokadoa soseutetaan ja kaksi paloitellaan sentinkokoisiksi kuutioiksi. Sekoita sitruunamehun kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita jokaiselle vohvelisydämelle ruokalusikallinen avokadoseosta. Koristele puolikkaalla lohiviipaleella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"