Pippurilohi
Tämä on todella herkullinen pieni alkupala. Voit graavata lohen etukäteen, mutta kaikki muu on tehtävä juuri ennen tarjoilua. Pikagraavaus on vain tapa maustaa lohi, sitä ei siis voi syödä kypsentämättömänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 350 g lohifileetä
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl sokeria
- ½ tl pippurisekoitusta tai anispippuria
- 1 tl kokonaisia mustapippureita
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- ½ tl roseepipuria
Tarjoiluun
- 1 avokado
- salaatinlehtiä
- ½ greippi
Valmistusohje
1. Poista lohifileestä kaikki ruodot. Sekoita suola ja sokeri ja ripottele seos lohen pinnalle. Graavaa muutaman tunnin huoneenlämmössä.
2. Paloittele lohi. Murskaa neljä pippurilajia huhmaressa ja kääntele lohipalat pippurisekoituksessa. Halstraa lohipalat kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua.
3. Kuori greippi ja leikkaa siitä terävällä veitsellä kalvottomia lohkoja. Kuori ja viipaloi avokado. Asettele neljälle lautaselle avokadoviipaleita, greippilohkoja ja salaattia. Annostele lohi lautasille ja tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka