Savulohivohvelit: Helpot suolaiset vohvelit lohitäytteellä
Suolaiset vohvelit ovat ihania lounaana, iltapalana ja illanistujaisissa. Laita täytteet jo taikinaan. Vohvelit ovat herkullisia sellaisenaankin, mutta voit viimeistellä ne myös samoilla aineksilla, joita olet laittanut taikinaan.
- Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- ¾ tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 100 g kylmäsavulohta
- pieni paprikaa
- ½ dl rypsiöljyä
Pinnalle
- 200 g smetanaa
- 1–2 punasipulia
- 200 g kylmäsavulohta
- tilliä
Valmistusohje
Savulohivohvelit eli suolaiset vohvelit valmistetaan näin:
- Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat.
- Lisää suola ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Hienonna kylmäsavulohi ja paprika pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon öljyn kanssa.
- Anna mielellään turvota hetki.
- Kuumenna vohvelirauta ja laita kauhallinen taikinaa keskelle rautaa.
- Paista ruokaisat lohivohvelit ja tarjoa smetanan, punasipulinrenkaiden ja kylmäsavulohen kanssa.
- Koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka