Savulohivohvelit: Helpot suolaiset vohvelit lohitäytteellä
Julkaistu
Suolaiset vohvelit ovat ihania lounaana, iltapalana ja illanistujaisissa. Laita täytteet jo taikinaan. Vohvelit ovat herkullisia sellaisenaankin, mutta voit viimeistellä ne myös samoilla aineksilla, joita olet laittanut taikinaan.
- Annosmäärä: 8 annosta
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- ¾ tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 100 g kylmäsavulohta
- pieni paprikaa
- ½ dl rypsiöljyä
Pinnalle
- 200 g smetanaa
- 1–2 punasipulia
- 200 g kylmäsavulohta
- tilliä
Valmistusohje
Savulohivohvelit eli suolaiset vohvelit valmistetaan näin:
- Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat.
- Lisää suola ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Hienonna kylmäsavulohi ja paprika pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon öljyn kanssa.
- Anna mielellään turvota hetki.
- Kuumenna vohvelirauta ja laita kauhallinen taikinaa keskelle rautaa.
- Paista ruokaisat lohivohvelit ja tarjoa smetanan, punasipulinrenkaiden ja kylmäsavulohen kanssa.
- Koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät