Savulohivohvelit: Helpot suolaiset vohvelit lohitäytteellä

savulohivohvelit-2-230816_Z720883-Edit-large
Testaa suolaiset vohvelit savulohitäytteellä! MTV

Suolaiset vohvelit ovat ihania lounaana, iltapalana ja illanistujaisissa. Laita täytteet jo taikinaan. Vohvelit ovat herkullisia sellaisenaankin, mutta voit viimeistellä ne myös samoilla aineksilla, joita olet laittanut taikinaan.

  • Annosmäärä: 8 annosta

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • ¾ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 100 g kylmäsavulohta
  • pieni paprikaa
  • ½ dl rypsiöljyä

Pinnalle

  • 200 g smetanaa
  • 1–2 punasipulia
  • 200 g kylmäsavulohta
  • tilliä

Valmistusohje

Savulohivohvelit eli suolaiset vohvelit valmistetaan näin:

  1. Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat.
  2. Lisää suola ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  3. Hienonna kylmäsavulohi ja paprika pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon öljyn kanssa.
  4. Anna mielellään turvota hetki.
  5. Kuumenna vohvelirauta ja laita kauhallinen taikinaa keskelle rautaa.
  6. Paista ruokaisat lohivohvelit ja tarjoa smetanan, punasipulinrenkaiden ja kylmäsavulohen kanssa.
  7. Koristele tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.