Tuoresuolattu joulukinkku sinappikuorrutuksella

Joulukinkku on helppo kypsentää uunissa. Paistoaika on melko pitkä, mutta sillä välin voit valmistaa esimerkiksi muita jouluruokia. Kinkku paistuu uunissa itsekseen, kunhan muistat välillä lisätä vettä uunipannulle.

Kinkku

  • 1 tuoresuolattu kinkku
  • 2 laakerinlehteä
  • 8 mustapippuria
  • 5 maustepippuria
  • 2 mausteneilikkaa

Kuorrutus

  • 5 rkl sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl korppujauhoja
  • paistolientä tai voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Huuhtele kinkku juoksevalla kylmällä vedellä. Leikkaa kinkun paksuimpaan kohtaan kaksi ristikkäistä viilto ja työnnä paistolämpömittari lihaan. Nosta kinkku ritilän päälle uunipannulla. Kaada uunipannulle hieman vettä.

2. Kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on 75-77 astetta (3-5 kg:n kinkku) tai 69-71 astetta (8-12 kg:n luullinen kinkku).

3. Laimenna paistolientä vedellä. Lisää laakerinlehti, pippuri ja mausteneilikat ja anna kiehua 15-20 minuuttia. Kuori vaahto, mutta älä poista kaikkea rasvaa. Käytä liemi lanttulaatikkoon tai joululimpun dippikastikkeeksi.

4. Kuorrutus: Kuumenna uuni 240 asteeseen. Sekoita sinappi, sokeri, perunajauhot ja munakeltuainen tasaiseksi tahnaksi. Poista kinkusta kamara ja tasoita valkoinen rasvakerros. Levitä sinappitahna esimerkiksi kakkulapiolla tasaiseksi kerrokseksi kinkun pinnalle. Ripottele pinnalle korppujauhot. Pirskottele päälle hieman paistolientä tai voisulaa. Paista uunissa vielä hetki niin, että kuorrutus saa kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!