Wieninleike anjovisfileillä

Wieninleike on monen miehen lempiruokaa. Lihan, suolaisuuden ja happamuuden yhdistelmä tekee tästä ekstramaukasta, joten muusaa syödessä anjovis ja sitruuna leikkeelle niin lopputulos on hyvä.

Neljälle

  • 4 leikettä vasikasta tai porsaasta
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 2 dl korppujauhoja

Koristeluun

  • 4 sitruunaviipaletta
  • 4 anjovisfileetä
  • 4 tl kapriksia

Valmistusohje

1. Nuiji lihat ohuemmiksi, purista päälle hieman sitruunaa.

2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Kääntele leikkeet siinä, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna levätä 10-15 minuuttia.

3. Paista leikkeet rapeiksi voissa.

4. Asettele vadille, koristele sitruunalla, anjoviksella ja kapriksilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.