Wieninleike anjovisfileillä
Wieninleike on monen miehen lempiruokaa. Lihan, suolaisuuden ja happamuuden yhdistelmä tekee tästä ekstramaukasta, joten muusaa syödessä anjovis ja sitruuna leikkeelle niin lopputulos on hyvä.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 leikettä vasikasta tai porsaasta
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 maustemitta pippuria
- 1 vatkattu kananmuna
- 2 dl korppujauhoja
Koristeluun
- 4 sitruunaviipaletta
- 4 anjovisfileetä
- 4 tl kapriksia
Valmistusohje
1. Nuiji lihat ohuemmiksi, purista päälle hieman sitruunaa.
2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Kääntele leikkeet siinä, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna levätä 10-15 minuuttia.
3. Paista leikkeet rapeiksi voissa.
4. Asettele vadille, koristele sitruunalla, anjoviksella ja kapriksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku