Wieninleike itävaltalaisittain
Tämä itävaltalainen klassikko on kotikokkien kestosuosikki. Wieninleike pitäisi juhlaperinteiden mukaisesti tarjoilla juuripaistetun pellavaservetiltä. Kuminalla maustettu valkokaalisalaatti, paistetut perunat ja sitruunalohkot ovat olennainen osa tätä mehevää ruokalajia.
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 4 viipaletta vasikan sisäpaistia, noin 600 g
- ½ tl suolaa
- ½ tl vastajauhettua valkopippuria
- 2 munaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- ruokaöljyä
- 4 sitruunalohkoa
Valmistusohje
1. Halkaise leikkeet noin 2 mm paksuksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Riko munan rakenne syvällä lautasella. Mittaa vehnä- ja korppujauhot erikseen matalille lautasille. Pyörittele leikkeet ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
3. Kaada paistinpannulle muutaman sentin kerros öljyä ja kuumenna se. Paista leikkeitä noin minuutti kummaltakin puolelta niin, että pinta saa kauniin ruskean värin. Näin pinta paistuu herkullisen rapeaksi. Tarjoa wieninleike juuri paistettuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka