Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wieninleike itävaltalaisittain

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä itävaltalainen klassikko on kotikokkien kestosuosikki. Wieninleike pitäisi juhlaperinteiden mukaisesti tarjoilla juuripaistetun pellavaservetiltä. Kuminalla maustettu valkokaalisalaatti, paistetut perunat ja sitruunalohkot ovat olennainen osa tätä mehevää ruokalajia.

4 annosta

  • 4 viipaletta vasikan sisäpaistia, noin 600 g
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl vastajauhettua valkopippuria
  • 2 munaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • ruokaöljyä
  • 4 sitruunalohkoa

Valmistusohje

1. Halkaise leikkeet noin 2 mm paksuksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Riko munan rakenne syvällä lautasella. Mittaa vehnä- ja korppujauhot erikseen matalille lautasille. Pyörittele leikkeet ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

3. Kaada paistinpannulle muutaman sentin kerros öljyä ja kuumenna se. Paista leikkeitä noin minuutti kummaltakin puolelta niin, että pinta saa kauniin ruskean värin. Näin pinta paistuu herkullisen rapeaksi. Tarjoa wieninleike juuri paistettuna.

Tuoreimmat aiheesta

Wieninleike