Wieninleike herneiden kera
Aito itävaltalainen wieninleike tarjoillaan vain sitruunanlohkon kera, mutta täällä on tavallista tarjoilla leikkeet sitruunan, anjoviksen ja kapriksen kera. Paistetut perunat ja vihreät herneet ovat myös suosittuja lisukkeita.
Neljälle
- 4 ohutta viipaletta vasikan sisäpaistia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- voita paistamiseen
Koristeluun
- 4 sitruunaviipaletta
- 4 anjovisfileetä
- 2 rkl kapriksia
Tarjoiluun
- paistettuja perunoita
- vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Kääri anjovisfileisiin ½ rkl kapriksia ja aseta kääröt sitruunaviipaleille. Laita kylmään.
2. Nuiji lihaviipaleet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paneroi ne, eli kääntele ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
3. Kuumenna voi ja paista leikkeet kullankeltaisiksi 3 minuuttia molemmin puolin. Koristele anjovis-sitruunaviipaleilla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku