Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Wieninleike herneiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aito itävaltalainen wieninleike tarjoillaan vain sitruunanlohkon kera, mutta täällä on tavallista tarjoilla leikkeet sitruunan, anjoviksen ja kapriksen kera. Paistetut perunat ja vihreät herneet ovat myös suosittuja lisukkeita.

Neljälle

  • 4 ohutta viipaletta vasikan sisäpaistia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen

Koristeluun

  • 4 sitruunaviipaletta
  • 4 anjovisfileetä
  • 2 rkl kapriksia

Tarjoiluun

  • paistettuja perunoita
  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Kääri anjovisfileisiin ½ rkl kapriksia ja aseta kääröt sitruunaviipaleille. Laita kylmään.

2. Nuiji lihaviipaleet ja mausta suolalla ja pippurilla. Paneroi ne, eli kääntele ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

3. Kuumenna voi ja paista leikkeet kullankeltaisiksi 3 minuuttia molemmin puolin. Koristele anjovis-sitruunaviipaleilla ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Wieninleike