Sanotaan, että aidon wieninleikkeen tulee olla niin kuiva, että sen päällä voi istua ilman että housuihin jää rasvatahroja! Tätä koetta emme sentään suosittele. Se toimii kuitenkin muistutuksena, että leike pitää valuttaa talouspaperilla.

Neljälle

  • 4 viipaletta vasikan sisäpaistia, n. 600 g
  • ½ tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • ruokaöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Nuiji lihaviipaleet n. 2 mm paksuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Vatkaa munat syvällä lautasella. Laita vehnäjauhot ja korppujauhot erillisille lautasille. Kääntele lihaviipaleet ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

3. Kuumenna öljyä paistinpannussa, tarvitset parin sentin kerroksen öljyä. Paista leikkeet kullanruskeiksi, n. 1 minuutti molemmin puolin. Valuta talouspaperilla. Tarjoile vastapaistettuina.

Tuoreimmat aiheesta

Wieninleike