Wieninleike
Sanotaan, että aidon wieninleikkeen tulee olla niin kuiva, että sen päällä voi istua ilman että housuihin jää rasvatahroja! Tätä koetta emme sentään suosittele. Se toimii kuitenkin muistutuksena, että leike pitää valuttaa talouspaperilla.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 viipaletta vasikan sisäpaistia, n. 600 g
- ½ tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua valkopippuria
- 2 kananmunaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- ruokaöljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Nuiji lihaviipaleet n. 2 mm paksuiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Vatkaa munat syvällä lautasella. Laita vehnäjauhot ja korppujauhot erillisille lautasille. Kääntele lihaviipaleet ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
3. Kuumenna öljyä paistinpannussa, tarvitset parin sentin kerroksen öljyä. Paista leikkeet kullanruskeiksi, n. 1 minuutti molemmin puolin. Valuta talouspaperilla. Tarjoile vastapaistettuina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka