Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan
Wieninleike maistuu myös huippukokille! Keittiömestari Kari Aihinen paljastaa yhden arkiruokasuosikeistaan Kape 24 h -kirjassa (Tammi 2017). Wieninleike on Aihisen mukaan erinomaisen hyvää "darraruokaa".
Ainekset (4 annosta)
- 600 g vasikan ulkofilettä (150 g syöjää kohden)
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 6 kananmunan keltuaista
- 2 rkl vettä
- 4 dl korppujauhoja
- 150 g voita
Valmistusohje
Wieninleike valmistuu näin:
- Puhdista fileestä kalvot ja leikkaa liha noin 150 gramman annospaloiksi. Nuiji lihapalat lihanuijalla lehtipihveiksi ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Leivitä pihvit kevyesti vehnäjauhoissa. Ravista ylimääräinen jauho pois.
- Laita keltuaiset ja vesi laakeaan astiaan. Riko keltuaisten rakenne ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele jauhotetut pihvit keltuaisnesteessä ja sen jälkeen vielä korppujauhoissa.
- Paista leikkeitä runsaassa vaahtoavassa voissa, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita ja kypsiä (noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta). Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti sitruunan, kapristen ja anjoviksen kanssa.
Vinkki: Jos haluat pihveihisi todella paksun ja rapean pinnan, kierittele ne ennen paistamista toistamiseen vehnäjauhoissa, munassa ja korppujauhoissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka