Riisi à la Malta ilman puuroa
Tässä on jälkiruokaresepti sinulle, jolla ei ole yli jäänyttä riisipuuroa jääkaapissa. Vastakeitetyn riisin kera Riisi à la Maltasta tulee hieman tavallista ilmavampaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 3 dl puuroriisiä
- n. 1 l vettä
- suolaa
- 5-6 dl kuohukermaa
- 4 rkl kidesokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 appelsiinia
Valmistusohje
1. Keitä riisi kypsäksi, n. 20 minuuttia, kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Kääntele riisi kermaan.
3. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi, kääntele puolet niistä riisiin ja käytä loput koristeluun.
4. Voit myös koristella riisin hienosti suikaloidulla, nopeasti ryöpätyllä appelsiininkuorella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka