Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Riisi à la Malta ilman puuroa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on jälkiruokaresepti sinulle, jolla ei ole yli jäänyttä riisipuuroa jääkaapissa. Vastakeitetyn riisin kera Riisi à la Maltasta tulee hieman tavallista ilmavampaa.

Kahdeksalle

  • 3 dl puuroriisiä
  • n. 1 l vettä
  • suolaa
  • 5-6 dl kuohukermaa
  • 4 rkl kidesokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 appelsiinia

Valmistusohje

1. Keitä riisi kypsäksi, n. 20 minuuttia, kevyesti suolatussa vedessä, valuta ja anna jäähtyä.

2. Vatkaa kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Kääntele riisi kermaan.

3. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi, kääntele puolet niistä riisiin ja käytä loput koristeluun.

4. Voit myös koristella riisin hienosti suikaloidulla, nopeasti ryöpätyllä appelsiininkuorella.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäriisi