Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiinihyytelö

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevyt, mutta aurinkoisen näyttävä jälkiruoka, jossa on runsaasti appelsiininmakua. Voit tehdä hyytelön myös annoslaseihin, jolloin niitä ei toki kumota eli silloin vain laitat appelsiinisiivun jokaisen lasin pohjalle.

Kuudelle

  • 7 dl puristettua appelsiinimehua
  • 1 appelsiini viipaleina
  • 8 liivatelehteä
  • rypäleitä koristeeksi

Valmistusohje

1. Laita liivatteet likoon kylmään veteen 5 minuutiksi. Ota liosta ja sulata ne omassa nesteessään varovasti miedolla lämmöllä. Sekoita jäähtynyt liivateliuos appelsiinimehuun.

2. Asettele appelsiininviipaleet vedellä huuhdellun pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle. Kaada päälle sen verran appelsiinimehua, että viipaleet peittyvät. Laita astia jääkaappiin siksi aikaa, että mehu on hyytynyt. Kaada päälle loput mehusta ja laita takaisin hyytymään jääkaappiin.

3. Kasta nopeasti kulhon alaosa kuumaan veteen ja kumoa hyytelö r´tarjoiluvadille. Koristele rypäleillä.

Tuoreimmat aiheesta

Makea hyytelö