10.9. Broilerinmaksakastike ja porkkana-mantelikakku

Broilerinmaksakastike

  • 400 g broilerinmaksaa
  • 1 salottisipuli
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • tuoretta salviaa
  • suolaa
  • pippuria

Hienonna sipuli pienenpieneksi kuutioksi ja kuullota se pannulla. Lisää lämpöä, nokare voita ja paista maksa samassa pannussa. Ripottele jauhot joukkoon maksan kypsyttyä, miedonna lämpöä ja kaada kerma sekä mausteet mukaan. Hauduta ja tarjoile keitettyjen juustoraviolien kanssa.

Porkkana-mantelikakku

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita
  • 3 dl porkkanaraastetta
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 tl inkivääriraastetta
  • Kuorrutus:
  • 150 g vaniljatuorejuustoa
  • 50 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet, voisula sekä porkkanaraaste. Lisää seos varovasti vaahdon joukkoon, jottei kuohkeus häviä. Voitele ja jauhota uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa kypsä kakku leikkuulaudalle. Kakun ollessa uunissa valmista kuorrutus. Vaahdota keskenään tuorejuusto, pehmeä voi ja sokerit. Levitä kuohkea täyte porkkanakakun päälle ja koristele kakku mantelirouheella.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat