23.11. Riistakäristys ja veriappelsiinikakku

Riistakäristys

  • 150 g pekonia
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g hirvenkäristyslihaa tai muuta käristyslihaa
  • 2 dl kuivattuja sieniä
  • 0,33 l pullo olutta
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuutioi pekoni, sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä kasarissa hetki kunnes pekonista alkaa irrota rasvaa ja sipulit ovat hieman pehmenneet. Lisää käristysliha, kuivatut sienet ja jatka paistamista. Lisää olutta ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla noin tunti. Lisää halutessasi vielä lihalientä tai vettä.

Veriappelsiinikakku

  • 250 g mantelirouhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 250 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
  • 1 rkl raastettua veriappelsiinin kuorta
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl mantelilastuja
  • Siirappi:
  • 1 dl veriappelsiinin mehua (n. 2 hedelmän mehut)
  • 0,5 dl sokeria
  • kermavaahtoa tarjoiluun

Paahda mantelilastut pannulla ja siirrä jäähtymään. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita mantelirouhe, sokeri ja jauhot. Vatkaa pehmeä voi ja veriapplesiininkuori keskenään. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos kahdessa osassa hyvin vatkaten muna-voi seokseen. Kaada taikina kakkuvuokaan esim. normaalikokoiseen n. 23 cm irtopohja vuokaan. Paista n. 45 minuuttia riippuen vuoan koosta. Kun kakku on paistunut, pistele siihen haarukalla reikiä. Pidä se edelleen vuoassa. Valmista siirappi. Keitä veriapplesiinimehua ja sokeria pienessä kattilassa hetki kunnes sokeri on sulanut. Kaada se välittömästi kakun päälle ja anna siirapin imeytä hyvin kakkuun ja anna kakun jäähtyä. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Kakkuresepti on Food&Travel lehdestä (November 2007).

Lue myös:

    Uusimmat