25.7. Juustomuffinssit, pähkinäsalaattia ja marinoitua melonia

4 annosta

  • Juustomuffinssit:
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 10-15 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 4 dl mustaleimaemmental-juustoraastetta
  • Vihreä salaatti:
  • nippu erilaisia salaatinlehtiä
  • 2 punasipulia
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • ripaus suolaa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • Marinoitua melonia:
  • 1 vesimeloni
  • 1 dl sokeria
  • nippu tuoretta piparminttua tai minttua
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu

Juustomuffinssit: Vatkaa maito, kananmunat ja öljy sekaisin kulhossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen koko ajan vatkaten nesteen joukkoon. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita 2 dl juustoraastetta ja tomaatit taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi muffinssivuoat noin puolilleen taikinaa. Ripottele muffinssien pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200-asteissa uunissa n. 20 minuuttia.

Vihreä salaatti: Revi salaatinlehdet ja siivuta punasipulit ja lisää ne salaattiin. Paahda hasselpähkinät kevyesti kuumalla pannulla ja lisää ne jäähtyneinä salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle suolaa ja mausta etikalla ja öljyllä.

Marinoitua melonia: Leikkaa melonista kolmioita. Murskaa huhmareessa sokerin joukkoon limetin kuorta ja tuoretta minttua. Ripottele sokeri melonin päälle. Purista vielä limeteistä mehut melonikolmioille ja tarjoile.

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat