30.9.2002 Täytetyt kasvikset ja täytetyt perunan kuoret

tomaatteja
kesäkurpitsaa
paprikaa

2 dl esikesikypsytettyjä luomuohrasuurimoita
1 luomukasvisliemikuutio
6 dl vettä
1-2 luomusipulia
1 rkl luomuöljyä
100 g luomusiitakesieniä
100 g luomumetvurstia
3 tl luomuyrttimaustetta
luomumustapippuria
0,5 dl luomukermaa
1-2 dl luomujuustoraastetta
1. Esikäsittele täytettävät kasvikset. Leikkaa tomaatista kansi ja koverra sisusta ja siemenet lusikan avulla. Leikkaa paprikasta kansi ja poista siemenet. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja koverra sisustaa ja siemenet lusikan avulla.
2. Valmista täyte. Keitä esikypsennetyt ohrasuurimot kypsäksi kasvisliemessä.
3. Kuori ja silppua sipuli, hienonna sienet ja metvursti. Kuullota sipulia öljyssä, lisää sienet ja sekoittele hetki. Mausta seos yrteillä ja mustapippurilla.
4. Sekoita seokseen silputtu metvursti, kerma ja juustoraaste.
5. Täytä kasvikset seoksella ja nosta uunivuokaan. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Täytetyt perunan kuoret

8 luomuperunaa (jauhoinen lajike)

2 dl koverrettua perunan sisustaa
1 luomusipulia
150 g luomukinkkua
0,5 luomupaprikaa
3 luomuvalkosipulinkynttä
0,5 dl tuoretta luomuoreganoa
2 rkl luomuöljyä
1,5 dl luomujuustoa raasteena
luomumustapippuria
suolaa
1. Pese perunat hyvin ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.
2. Halkaise perunat ja koverra lusikalla sisusta pois. Säästä osa sisustaa täytettä varten ja käytä osa muuhun ruoanvalmistukseen.
3. Hienonna sipuli, kinkku, paprika ja valkosipuli pieneksi. Hienonna perunan sisustaa täytettä varten haarukalla. Yhdistä täytteen kaikki ainekset hienonnettu oregano, öljy ja juusto mukaan lukien. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Lusikoi täyte koverrettuihin perunankuoriin ja kypsennä 225 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa hieman väriä.

- Toim. Sonja Blåberg ja Kaisa Torkkeli

Lue myös:

    Uusimmat