6.8. Grillatut viininlehtikääryleet, tsatziki ja mangolassi

Grillatut viininlehtikääryleet

Grillaa valmiit viininlehtikääryleet nopeasti grillissä. Tarjoile tsatzikikastikkeen kanssa.

Tsatziki

  • 1 kurkku
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • tilkka sitruunamehua
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • nippu tuoretta minttua

Pese kurkku ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Raasta myös valkosipuli joukkoon. Valuta raasteesta liiat nesteet siivilässä. Halutessasi voit myös valuttaa jogurttia hetken aikaa, jolloin lopputulos on hieman kiinteämpi. Sekoita kurkkuraaste, hienonnetut yrtit sekä mausteet keskenään ja lisää lopuksi valunut jogurtti. Anna maustua hetki jääkaapissa.

Mangolassi

  • 6 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 dl mangososetta
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa

Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja sekoita voimakkaasti hetki. Kaada kuohkea ja vaahtoava juoma annoslaseihin ja tarjoa viileänä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat