7.11.2002 Broileri-kookosramen ja kasvisramen

Vieraana keittiöpäällikkö Markku Lakio ravintola Simonesta valmistamassa ramenruokia eli nuudelikeittoja

Broileri-kookosramen


4-6:lle

2 l kasvislientä
4 dl kookosmaitoa
2-4 tl currya tai 1-2 rkl currytahnaa
nokare voita tai öljyä
4 broilerin rintafileetä
1 pss (400-500 g) wokkikasviksia
250 g vehnänuudeleita
1 ruukku korianteria
1 lime tai sitruuna
1. Freesaa curry voissa ja lisää joukkoon kookosmaito ja kasvisliemi (kuutiosta, fondista tai itsekeitetetty) ja anna kiehua hiljalleen.
2. Marinoi rintafileet esim. inkivääri-öljyssä (raastettua inkivääriä+öljyä) 1/2-1 tuntia tai käytä valmiiksi marinoituja broilerin paloja. Paista palat kypsäksi pannulla tai uunissa ja viipaloi vinottain muutamaan osaan.
3. Vokkaa kasvikset tai kiehauta ne pienessä määrässsä kookos-currylientä.
4. Keitä nuudeleita 2 minuuttia ja jäähdytä ne.
5. Nosta isolle kulhomaiselle lautaselle esikeitettyjä nuudeleita, kasviksia ja viipaloitua broileria. Kaada päälle kiehuvaa kookos-currylientä ja koristele esim. korianterilla ja limen lohkolla. Tarjoa heti. Jos tarjoat keiton pöydässä, laita eri raaka-aineet omiin kulhoihinsa ja nosta kiehuvan kuuma liemi esim. fonduealustalle, jossa se pysyy kuumana. Jokainen voi koota oman annoksensa pöydässä.

Kasvisramen

2 l kasvislientä
40 g tuoretta inkivääriä
300 g bataattia
valkosipulia + tilkka öljyä
500 g kurttukaalia
hunajaa
suolaa
mustapippuria
1 pss (400-500 g) wokkivihanneksia
250 g vehnänuudeleita

1. Raasta inkivääri kasvisliemen joukkoon ja anna kiehua hiljalleen.
2. Leikkaa kuoritut bataatit pölkyiksi, esikeitä ja jäähdytä ne. Pirskota päälle vähän öljyä ja muserrettua valkosipulia, sekoita ja anna marinoitua.
3. Suikaloi kaali ja kuullota sitä hetki pannulla. Mausta suolalla, hunajalla ja pippurilla.
4. Vokkaa kasvikset tai kiehauta ne liemessä.
5. Esikeitä nuudeleita 2 minuuttia ja jäähdytä ne juoksevassa vedessä.
6. Aseta nuudeleita lautasen pohjalle, samoin kasvikset omiin ryhmiinsä nuudelien päälle.
7. Kaada kiehuva inkivääriliemi päälle ja koristele korianterin lehdillä ja limen lohkoilla.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat