8.5. Broilerikiusaus ja marinoitua ananasta

Broilerikiusaus

  • 600 g hunajamarinoituja broilerinfileesuikaleita
  • 1 kg pakasteperunasuikaletta
  • 400 g pakastesuikalevihanneksia
  • 4 dl ruokakermaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl currya
  • 2 tl kuivattua rakuunaa
  • 0,5-1 tl chiliä

Ruskista broilerisuikaleet pannulla ja lisää pakastekasvikset. Mausta huolellisesti suolalla, mustapippurilla, currylla, rakuunalla ja chilillä. Yhdistä broileri-kasvisseos perunasuikaleiden kanssa. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja lisää kevyesti suolalla ja mustapippurilla maustettu kerma-maitoseos päälle.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes pinta alkaa saamaan väriä ja alenna sitten lämpötila 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 30-40 minuuttia.

Marinoitua ananasta ja inkivääri-kookoskermaa

  • 1 tuore ananas
  • 1 dl vaahterasiirappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2-3 tl sokeria
  • 0,5-1 tl kuivattua inkivääriä
  • 0,5 dl kookoshiutaleita

Leikkaa tuoreesta ananaksesta kuoret sekä puiseva keskiosa pois. Paloittele se pieniksi paloiksi, kaada palat kulhoon ja sekoita joukkoon vaahterasiirappi. Anna maustua ja marinoitua noin tunnin ajan. Tarjoa vaahdotetun sokerilla, inkiväärillä ja kookoshiutaleilla maustetun kerman kera.

Resepti: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat