9.8. Ahvenia halsterissa sekä mansikoita ja mascarponevaahtoa

Ahvenet halsterissa

  • 1 kg ahvenia, joista sisukset poistettu
  • 1 nippu tilliä
  • suolaa
  • voinokareita

Laitaa suolaa, muutama tillinoksa sekä voinokare ahvenien sisään. Sulje ahvenet halsteriin ja paista kypsiksi. Halutessa voit tehdä muutaman viillon kylkeen, jolloin saat kauniin näköisiä kaloja. Tarjoile uusien perunoiden ja kasvisten kanssa.

Marinoituja mansikoita ja mascarponevaahtoa

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 4 cl sitruslikööriä
  • Mascarponevaahto
  • 150 g mascarponejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Kaada kulhoon kerma ja lisää sokerit. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto varovasti nuolijalla mascarponen joukkoon. Kaada vesi sekä sokeri kattilaan, kiehauta ja keitä kymmenen minuutin ajan. Lisää lopuksi likööri ja anna seoksen jäähtyä hiljalleen.

Paloittele mansikat ja lisää ne kädenlämpöiseen marinadiin maustumaan. Nostele ne reikäkauhalla lautaselle ja lusikoi mascarponevaahtoa päälle.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat