Aamiaismuffinit

Myllyn Paras
Julkaistu 16.01.2014 11:28

Suolaiset muffinssit ovat vaihtelua aamiaissämpylöille, toki muffinit maistuvat illallakin herkullisilta teen kanssa. Mikäli kaikki aamiaismuffinit eivät tule syödyksi heti, pakasta osa ja sulata juuri ennen syömistä mikroaaltouunissa.

Savukinkun tilalle käyvät muutkin savunmakuiset tuotteet: savukalat, savustettu kalkkuna tai savujuustokuutiot.

noin 12 kpl:

3 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

1½ dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita

1 tl hienonnettua mustapippuria

1-2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia

(½ tl suolaa)

150 g savukinkkua tai meetvurstia

1 punasipuli

100 g aurinkokuivattuja tomaatteja

1dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

200 g maitorahkaa (1 tlk)

1 dl maustamatonta jogurttia

1 tl soodaa

2 munaa

Ohjeet aamiaismuffinien tekoon:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Suikaloi kinkku, sipuli ja tomaatit. Paahda sipulit. Lisää ne taikinaan ja samaten kaikki muut aineet sekaan. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa) ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15–25 min muffinien koosta riippuen.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy


Sutu Markkanen, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine valmistivat Aamiaismuffineita Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012:

Upotettavan Youtube-videon id

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle