Suolaiset muffinssit ovat vaihtelua aamiaissämpylöille, toki muffinit maistuvat illallakin herkullisilta teen kanssa. Mikäli kaikki aamiaismuffinit eivät tule syödyksi heti, pakasta osa ja sulata juuri ennen syömistä mikroaaltouunissa.
Savukinkun tilalle käyvät muutkin savunmakuiset tuotteet: savukalat, savustettu kalkkuna tai savujuustokuutiot.
noin 12 kpl:
3 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
1½ dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
1 tl hienonnettua mustapippuria
1-2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
(½ tl suolaa)
150 g savukinkkua tai meetvurstia
1 punasipuli
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
200 g maitorahkaa (1 tlk)
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl soodaa
2 munaa
Ohjeet aamiaismuffinien tekoon:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Suikaloi kinkku, sipuli ja tomaatit. Paahda sipulit. Lisää ne taikinaan ja samaten kaikki muut aineet sekaan. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa) ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15–25 min muffinien koosta riippuen.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Sutu Markkanen, Kimmo Vehviläinen ja Arja Elina Laine valmistivat Aamiaismuffineita Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012:
Upotettavan Youtube-videon id